Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Visy.si so sestavljeni  z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih trgovinskih uzanc.
           

Ponudnik in upravljalec spletne trgovine:

GeoEnergetika, družba za okolju prijazne energije, d.o.o.
Sedež in proizvodnja: Nemčavci 64, SI-9000 Murska Sobota, Slovenija
Proizvodnja (PE Celje): Lava 7D, Sl-3000 Celje, Slovenija
Uprava PE Novo Celje: Novo Celje 9, SI-3301 Petrovče, Slovenija


Članica Gospodarske zbornice Slovenije,
Dimičeva 13,
1000 Ljubljana.

Matična št.: 3708306000
Davčna št.: SI 63478978

TRR:
IBAN SI56 6100 0001 6191 490 odprt pri Delavski hranilnici d.d.

GeoEnergetika je zavezanec za DDV.

Dejavnost: C 27.400 Proizvodnja naprav in opreme za razsvetljavo
Datum vpisa v sodni register: 12. 3. 2010

 • Številka vpisa v sodni register: SRG 2010/8447 pri Okrožnem sodišču v Murski Soboti
 • Geoenergetika d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca IRPS.
Elektronski naslov: info@visy.si               

Vse informacije in določbe, objavljene na spletni strani, določajo pogoje poslovanja in nakupa izdelkov, ki jih na spletni strani www.visy.si ponuja podjetje GeoEnergetika d.o.o. (v nadaljevanju GeoEnergetika). GeoEnergetika prosi kupce, da pred prvim nakupom oziroma registracijo v spletno trgovino pogoje natančno preberejo, saj z uporabo spletne strani sprejemajo in soglašajo z objavljenimi pogoji poslovanja ter potrjujejo, da so bili z vsemi pogoji osebno seznanjeni. Če se s splošnimi pogoji ne strinjajo, nakupa v spletni trgovini ne morejo opraviti.

Na spletni strani Visy.si omogoča GeoEnergetika nakup zaščitnih izdelkov lastne blagovne znamke Visy. Nakup izdelkov na spletni strani je možen 24 ur dnevno. Z jasnimi pogoji poslovanja želi podjetje GeoEnergetika obiskovalcem in kupcem zagotoviti čim boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani, olajšati odločitev in nakup ter zagotoviti zadovoljstvo ob končni uporabi kupljenih izdelkov.

Kot kupec, obiskovalec ali uporabnik v pogojih in določilih poslovanja podjetja GeoEnergetika je opredeljena vsaka oseba, ki obišče spletno stran, na njej poišče informacije ali se odloči za nakup izdelkov. Tip uporabnika ločimo glede na to ali je fizična (potrošnik) ali pravna oseba (kakršna koli oblika organizacije z davčno številko).

Z registracijo na spletni strani podjetja pridobi vsak kupec svoje uporabniško ime in geslo, s čimer postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Vsak kupec mora ob registraciji navesti resnične osebne podatke. Podjetje prosi kupce, da s svojim uporabniškim imenom in geslom ravnajo skrbno, saj v podjetju ne odgovarjajo za škodo pri nepooblaščenem razkritju ali uporabi njegovih podatkov.

Kupec mora v primeru sprememb osebnih podatkov sam poskrbeti, da z ureditvijo podatkov v svojem profilu (v katerega je registriran kot kupec)  pravilno in pravočasno uredi vse podatke. Podjetje v primeru netočnosti podatkov kupca ne more odgovarjati za nastalo škodo.

Kupec se z registracijo na spletni strani podjetja strinja, da podjetje kot njen upravljavec zbira in obdeluje njegove posredovane podatke in podatke o njegovih nakupih, vse v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Podjetje se kot prodajalec po najboljših močeh ves čas trudi zagotavljati ažurne in pravilne podatke. Zaradi hitre narave sprememb informacij (dobavni roki, lastnosti izdelkov, cene idr.) ali zaradi ne obveščanja s strani proizvajalcev, pa se kljub temu lahko zgodi, da podjetje podatkov na spletni strani ne uspe pravočasno zamenjati. V tem primeru bo podjetje kupca o vseh spremembah nemudoma obvestilo, mu omogočilo odstop od pogodbe, ali pa skupaj poskušalo poiskati najboljšo možno rešitev.

Podjetje ne sprejema odgovornosti v primeru:

 • da dostop do informacij na spletni strani kupcu ni mogoč (zaradi tehničnih težav, vzdrževanja ali morebitnih drugih težav),
 • netočnosti informacij,
 • nastale škode zaradi kupčeve uporabe objavljene vsebine,
 • nastale škode na kupčevi strojni, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani (kupec si mora sam zagotoviti ustrezno zaščitno opremo pred uporabo spletne strani),
 • nastale škode zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe kupčevih registracijskih podatkov (kupec mora zagotoviti ustrezno varnost svojih podatkov).
Vse objavljene lastnosti izdelkov, cene, podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila s strani podjetja GeoEnergetika.

Podjetje si pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev v vsakem trenutku brez predhodnega obvestila kupcem. Vse spremembe bodo objavljene in vsem uporabnikom spleta javno dostopne na spletni strani www.visy.si.

Spremembe splošnih pogojev so zavezujoče za vse uporabnike, obiskovalce in kupce na spletni strani.

Podjetje se zavezuje kupcu zagotavljati izdelke z vsemi lastnostmi, ki jih v spletni trgovini izdelkom tudi pripisuje.

Slike, uporabljene na spletni strani so simbolične, podjetje pa se kljub temu trudi zagotavljati in s strani proizvajalcev pridobiti čim bolj natančne fotografije izdelkov. Fotografije so last podjetja, zato sta njihovo kopiranje in nadaljnja uporaba brez dovoljenja lastnika prepovedana.

Pravna razmerja med kupci/obiskovalci/uporabniki in podjetja GeoEnergetika, kot lastnikom te spletne strani, so urejena s predpisi Republike Slovenije.

POSTOPEK REGISTRACIJE

Ob registraciji obiskovalec spletne trgovine vnese svoj e-naslov in izbere eno od ponujenih možnosti: fizična oseba (potrošnik) ali pravna oseba (kakršna koli oblika organizacije z davčno številko). Ob registraciji v sistem spletne trgovine postane obiskovalec uporabnik spletne trgovine in pridobi pravico do nakupa. Vsak kupec ob registraciji posreduje naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov e-pošte (uporabniško ime), telefonsko številko in naslov. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta uporabnika z vnesenimi podatki. Pred potrditvijo registracije se mora uporabnik strinjati s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine. Z registracijo na spletni strani se uporabnik strinja z vnosom in posredovanjem navedenih osebnih podatkov z namenom oblikovanja uporabniškega računa (profila) in, da podjetje kot njen upravljavec zbira in obdeluje njegove posredovane podatke in podatke o njegovih nakupih, vse v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).         
Postopek nakupa za pravne osebe na spletni strani je popolnoma enak postopku nakupa za fizične osebe. Razlika med nakupoma je v tem, da v prvem koraku kupec izbere opcijo račun na pravno osebo in ga potrdi s strinjanjem s pogoji poslovanja. V primeru, da želi kupec račun na pravno osebo, sprejme pogoje poslovanja, ki veljajo za fizične osebe, razen v delih, kjer je to izrecno izraženo. Glavna razlika v primerjavi z nakupom fizične osebe je v možnostih odstopa od pogodbe. Pravne osebe nimajo pravice do odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja visy.si, razen v delu, kjer so splošni pogoji izključeni.

Z registracijo na spletni strani se uporabnik strinja, da podjetje GeoEnergetika kot njen upravljavec zbira in obdeluje njegove posredovane podatke in podatke o njegovih nakupih, vse v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).            

Registracija v spletno trgovino je možna tudi med postopkom nakupa in ni pogoj za nakup.
   

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe na spletni strani je popolnoma enak postopku nakupa za fizične osebe. Razlika med nakupoma je v tem, da v prvem koraku kupec izbere opcijo račun na pravno osebo in ga potrdi s strinjanjem s pogoji poslovanja. V primeru, da želi kupec račun na pravno osebo, sprejme pogoje poslovanja, ki veljajo za fizične osebe, razen v delih, kjer je to izrecno izraženo. Glavna razlika v primerjavi z nakupom fizične osebe je v možnostih odstopa od pogodbe. Pravne osebe nimajo pravice do odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja visy.si, razen v delu, kjer so splošni pogoji izključeni.

CENE

Vse cene na spletni strani so vidno objavljene, navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene objavljene na strani ne vključujejo stroškov dostave. Akcijske oz. posebne cene so cene, ki so vezane na določeno časovno obdobje, kar je na spletni strani jasno in nedvoumno označeno. 

Podjetje GeoEnergetika si pridržuje pravico do spremembe cen na tej spletni strani brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku potrditve naročila in nimajo vnaprej določene časovne veljavnosti. S trenutkom sklenitve prodajne  pogodbe, to je potrditve naročila, so vse cene in drugi pogoji fiksirani in zavezujejo kupca in podjetje GeoEnergetika.               

Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vključuje tudi strošek dostave. Podjetje GeoEnergetika krije stroške pakiranja in embalaže.  

V primeru napačnega podatka o ceni, ali da se cena posameznega artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo podjetje GeoEnergetika po svojih najboljših močeh skušala kupcu zagotoviti nižjo ceno oziroma ponuditi ustrezno rešitev. V takšnih primerih je kupcu omogočen odstop od pogodbe.

V kolikor je navedena cena očitno napačna, si podjetje GeoEnergetika pridružuje možnost zahtevati razveljavitev pogodbe zaradi bistvene zmote.

NAČIN PLAČILA IN PLAČILNI POGOJI   

Podjetje GeoEnergetika omogoča naslednje načine plačila blaga:            

 • Plačilo prek Paypala

Potrošnik ali kupec plača kupnino neposredno prek svojega PayPal računa (preko vmesnika PayPal). Pri izbiri načina plačila preko ponudnika Paypal bo kupec samodejno preusmerjen na stran ponudnika PayPal. Takoj, ko je potrošnikov PayPal račun obveščen o njegovi avtorizaciji, se prične odprema blaga – odvisno od časa odpreme navedenega ob potrditvi naročila. Po odpremi blaga bo račun potrošnika bremenjen za dejanski znesek računa.              

V primeru odstopa potrošnika od pogodbe, bo vračilo plačila izvedeno prek bančnega nakazila, za kar podjetje GeoEnergetika potrebuje podatke o potrošnikovem bančnem računu.   

 • Plačilo po predračunu na TRR podjetja GeoEnergetika:

Takšno  plačilo je možno vnaprej kot predplačilo. Ob zaključku in potrditvi naročila bo kupec na svoj elektronski naslov prejel sporočilo s predračunom v PDF obliki. Končni znesek predračuna plača kupec z nakazilom na TRR podjetja GeoEnergetika št. SI56 6100 0001 6191 490, odprt pri Delavski hranilnici d.d. Po prejeti transakciji nakazila na TRR bo kupec obveščen po elektronski pošti s priloženo potrditvijo naročila z odpremnimi roki naročenih izdelkov. Predračun je za kupca do plačila zneska na predračunu neobvezujoč. Kupec lahko odstopi od naročila na način, da predračuna ne plača. Vsa naročila plačana po predračunu, bodo odpremljena kupcu iz skladišča podjetja GeoEnergetika v roku, ki ga bo sporočilo podjetje ob potrditvi naročila.

POSTOPEK NAROČILA – NAKUPA BLAGA IN SKLENITEV PRODAJNE POGODBE

Kupec v spletni trgovini izbere željeni izdelek in s klikom na ikono DODAJ V KOŠARICO doda izbrani izdelek v nakupovalno košarico. Postopek naročila izbranega blaga nato poteka v petih korakih. Kupec dostopi do obrazca za naročanje izbranega izdelka s klikom na ikono nakupovalne košarice, ki se nahaja nad menijsko vrstico. V prvem koraku lahko kupec v svoji nakupovalni košarici preveri izbrano količino, ceno z in brez DDV, strošek pošiljanja in skupno vrednost blaga. Kupec nato nadaljuje z drugim korakom t.j. s prijavo v spletno trgovino. V tem koraku je možnost prijave na že ustvarjen račun, možnost registracije ali opravljanje nakupa brez registracije. Po prijavi/izpolnitvi kontaktnih podatkov podjetja ali fizične osebe v naslednjem koraku sledi izbira načina plačila (po predračunu ali preko ponudnika Paypal) in dostave blaga (po pošti, osebni prevzem v skladišču). Način dostave, kjer lahko vpiše drug naslov za dostavo, v kolikor se le-ta razlikuje od naslova plačnika in izbiro načina plačila. Četrtemu koraku sledi pregled in oddaja naročila v katerem kupec izrecno z obkljukanjem polja potrdi, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja in z izbranim načinom plačila. Funkcija oddaje naročila pomeni, da se kupec strinja z naročilom in obveznostjo plačila naročenega blaga podjetju GeoEnergetika. Po oddaji naročila prejme kupec obvestilo/pogodbo na zaslon in na svoj elektronski naslov. V tem koraku ima kupec možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte ali telefona. Napake ali popravke lahko kupec sporoči podjetju GeoEnergetika po elektronski pošti na info@visy.si ali na telefon: +386 (0)3 620 32 60. Podjetje bo upoštevalo kupčeve popravke in napake. V primeru, da na svoj elektronski naslov ne prejmete številke naročila in računa, pomeni, da je prišlo bodisi do napačno vnesenih podatkov ali do tehnične napake. V tovrstnih primerih mora kupec kontaktirati podjetje GeoEnergetika. V skladu z veljavno zakonodajo je prodajna pogodba formalno sklenjena, ko se potrošnik strinja s splošnimi pogoji prodaje in prejemu potrditve naročila s strani podjetja. Naročilo gre v naslednjem koraku v nadaljnjo obdelavo, ko ga GeoEnergetika pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Podjetje lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila podjetje obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in podjetjem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.     

V kolikor bo podjetje GeoEnergetika pri oddaji naročila zaznalo kakšno napako ali nejasnost, bo kupca kontaktirala na kontaktne podatke, ki jih je kupec vnesel v postopku nakupa. Po 24 ur od sprejema naročila, vendar največ v 72 ur, podjetje naročilo pregleda in ga po potrebi lahko z utemeljenim razlogom zavrne, v primeru, da blago ni na zalogi. Podjetje si pridržuje pravico, da če je to potrebno, kupca pokliče na njegovo kontaktno telefonsko številko oziroma ga kontaktira po elektronski pošti.

ZALOGA

V primeru, da iz strani kupca naročenega izdelka v naročeni količini podjetje GeoEnergetika trenutno nima na zalogi, bo kupca o predvidenem datumu dobave/dostave čim prej obvestilo. Ob morebitni ne dobavljivosti naročenih izdelkov bo kupca obvestilo in mu omogočilo preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Rok odpreme blaga je razviden iz potrditve naročila s strani podjetja GeoEnergetika. GeoEnergetika kupca o odpremi blaga obvesti na elektronski naslov. Blago, ki je na zalogi, bo iz skladišča podjetja odpremljeno še isti dan ob potrditvi naročila (ne velja za praznike in vikende). Naročila, plačana po predračunu, bodo iz skladišča  podjetja odpremljena naslednji dan po obdelavi prejetega plačila.        

Dostavo po Sloveniji opravlja GLS - General Logistics Systems, logistične storitve,d.o.o., Cesta v Prod 84, 1129 Ljubljana. Blago, ki je na zalogi, bo iz skladišča podjetja odpremljeno še isti dan (ne velja za praznike in vikende), v kolikor bo naročilo potrjeno do 11. ure. Naročila, potrjena po 11. uri, bodo obdelana in odpremljena iz skladišča naslednji delovni dan. Podjetje GLS zagotavlja, da bo blago dostavilo do kupcev v vseh krajih Slovenije v roku 24 ur od odpreme blaga iz skladišča podjetja med delovnim časom od 8. do 16. ure. Pooblaščena dostavna služba si pridržuje pravico preverbe istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebni dokument), s čimer je zagotovljeno, da se kupljeno blago izroči pravemu naročniku.          

Vsa naročila plačana po predračunu, bodo odpremljena kupcu iz skladišča podjetja GeoEnergetika v roku, ki ga bo sporočila ob potrditvi naročila. 

V kolikor blago ni na zalogi in ga GeoEnergetika kupcu zaradi nepredvidljivih razlogov ne more zagotoviti v obljubljenem roku, bo poskušalo blago dostaviti v čim krajšem roku in kupca o tem obvestilo. Dobavni rok se lahko v času od oddaje naročila do pričetka obdelave naročila tudi spremeni, o čemer bo podjetje GeoEnergetika kupca obvestilo. Komercialisti podjetja bodo kupca o stanju zaloge in dobavnem roku obveščali preko elektronske pošte ali telefona.             

Vsa naročila s strani podjetja GeoEnergetike bodo odposlana na naslov, ki bo s strani kupca naveden v oddanem naročilu.             

Pošiljke so vročene med 8.00 uro zjutraj in 19.00 zvečer.              

Cena dostave naročenega blaga podjetje po Sloveniji se zaračunava glede na vrednost naročenega blaga brez DDV;

 • od 0,01 do 150,00 EUR (+ DDV) znaša strošek poštnine 3,30 EUR (z DDV);
 • od 150,00 EUR (+ DDV) naprej se poštnina ne zaračuna. 

Strošek dostave se kupcu informativno izpiše in prišteje v košarici pred oddajo naročila in je prikazan tudi na računu, ki ga kupec prejme z naročenim blagom. Strošek dostave je enoten za dostavo po Sloveniji. Kupec ima tudi možnost osebnega prevzema kupljenega blaga v skladišču na lokaciji Lava 7D, 3000 Celje. Osebni prevzem se lahko izvrši s predložitvijo originalnega potrdila o plačilu predračuna in osebnega dokumenta.             

Tujina: oseben prevzem (EXW Celje, Incoterms 2020) oz. po dogovoru (več na info@visy.si)

VRAČILO BLAGA

Kupec potrošnik ima pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje GeoEnergetika, da odstopa od pogodbe, brez navedbe razloga za svojo odločitev. Kupec v tem primeru sam krije stroške vračila blaga. Vrnitev naročenega blaga podjetju GeoEnergetika v roku 14 dni od prevzema je enakovredna sporočilu o odstopu. Obvestilo o odstopu mora biti poslano v roku, ki je določen za odstop od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.  

O vračilu blaga mora kupec obvestiti podjetje GeoEnergetika v najkasneje 14-ih dneh od prejetja blaga. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. GeoEnergetika ima pravico, da zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je bilo blago poslano nazaj. Prejeta plačila bo GeoEnergetika vrnila po prejemu dokazila, da je bilo blago poslano nazaj ali po prejemu vrnjenega blaga. GeoEnergetika vrne prejeta plačila potrošniku z nakazilom na njegov TRR.      

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, če je v spletni trgovini kupil in mu je prodajalec dobavil zapečateno blago, ki je tako, da ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, in ki ga je potrošnik ob dostavi odprl. GeoEnergetika dobavlja svoje izdelke v zapečateni embalaži. Vrečke so zapečatene in jasno nakažejo poškodbe pečata v primeru odprtja. V primeru, da bo potrošnik podjetju GeoEnergetika vrnil izdelke s poškodovano embalažo, se šteje, da je potrošnik skladno s 7. točko 5. odstavka 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov blago odpečatil in nima pravice do odstopa od prodajne pogodbe. GeoEnergetika v tem primeru potrošniku ni dolžna vrniti kupnine za dobavljeno blago, niti ni dolžna povrniti stroškov vračila blaga ali drugih stroškov.    

Za morebitne dodatne informacije podjetje GeoEnergetika prosi, da ga kontaktirate na telefonsko številko 03 620 32 60. Cena klica se obračuna po veljavnem ceniku operaterja.       

Odstop od pogodbe in vračilo blaga prav tako ni možen v primerih, ko gre za blago izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim potrebam, za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo (izdelano individualno za kupca, potiskano po naročilu…).        

Sklenjena pogodba med kupcem in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na naslovu Novo Celje 9, SI-3301 Petrovče Slovenija. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na info@visy.si.

REKLAMACIJE


Podjetje GeoEnergetika rešuje reklamacije skladno z določbami ZVPot.

Napaka je stvarna, če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet, če blago nima lastnosti potrebne za posebno rabo, za katero ko kupec kupuje, ki pa je bila podjetju GeoEnergetika  znana oz. bi mu morala biti znana, če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane, če je podjetje izročilo blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le zaradi obvestila.           

Kupec je dolžan podjetje o takšni napaki obvestiti v roku 2 mesecev od dneva, ko je napako odkril.

Obvestilo o napaki kupec posreduje pisno na naslov:


V obvestilu o napaki kupec navede natančen opis napake, osebne podatke, priloži fotografije poškodovanega izdelka in kopijo računa. V primeru, da bodo za uveljavljanje garancije s strani proizvajalca zahtevane dodatne obrazložitve ali pregled izdelka, bo podjetje GeoEnergetika kupca o tem naknadno obvestilo. Kupec je dolžan v tem primeru podjetju GeoEnergetika posredovati blago za katerega uveljavlja reklamacijo, v celoti.    

Kupec lahko za uveljavljanje zahtevka iz naslova reklamacije uporabi tudi obrazec Reklamacija, ki je kupcem dosegljiv TUKAJ, ali ga prejme na zahtevo poslano podjetju GeoEnergetika na elektronski naslov info@visy.si     

Kupec, ki pravilno uveljavlja reklamacijo, ima pravico od podjetja GeoEnergetika zahtevati odpravo nastale napake, zamenjavo blaga z napako z novim brezhibnim blagom, vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali vračilo plačanega zneska.          

Podjetje GeoEnergetika je dolžno čimprej, najpozneje pa v roku 8 dni, ugoditi zahtevi kupca, če napaka ni sporna. V primeru, da je napaka sporna, je podjetje dolžno v istem roku kupcu pisno odgovoriti.

Za kupce, ki niso potrošniki, se v zvezi z uveljavljanjem stvarnih napak uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja. 
           

GARANCIJA


Podjetje GeoEnergetika kupcem ne obljublja garancije, saj garancija za artikle, ki so predmet prodaje spletne trgovine podjetja ni obvezna.      

PRITOŽBE IN SPORI


Podjetje posluje skladno z zakonodajo veljavno na območju Republike Slovenije.              

Podjetje se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost za vzpostavitev učinkovitega sistema obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se pošlje pisno na naslov: GeoEnergetika d.o.o., Novo Celje 9, 3301 Petrovče, ali na elektronski naslov info@visy.si Postopek obravnave pritožbe je zaupen.    

Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo in sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.          

Podjetje ni pripravljeno niti dolžno sodelovati v postopkih reševanja sporov pri potrošniških arbitražnih odborih. Podjetje svoje kupce obvešča, da v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov. V kolikor morebitnih sporov ne bo možno rešiti sporazumno, je za reševanje sporov stvarno pristojno sodišče po sedežu podjetja v Murski Soboti.

Ker ima podjetje vzpostavljen sistem obravnavanja pritožb, ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja sporov kot pristojnega za reševanja potrošniškega spora.

Podjetje, ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenija, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm

Pogoji in določila poslovanja na tej spletni strani se uporabljajo in razlagajo v skladu s slovenskim pravom. Začnejo veljati dne 8.12. 2020 in trajajo do preklica s strani podjetja GeoEnergetika.     

KOMUNIKACIJA


Kupec daje podjetju GeoEnergetika s strinjanjem s splošnimi pogoji soglasje, da mu do preklica tega soglasja sme pošiljati promocijska/reklamna elektronska sporočila.  

Ta promocijska elektronska sporočila bodo vsebovala: 

 • jasno razvidne kontaktne informacije podjetja;
 • različne promocije, akcije in druge tržne tehnike;
 • pogoje udeležbe v akcijah;
 • način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;  

Promocijska sporočila podjetja GeoEnergetika bodo jasno razvidna in ločena od nagradnih iger in tekmovanj.

PRAVNO OBVESTILO   


Spletna trgovina, vse fotografije, podatki in grafike, ki so prikazane na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah, zato materialov in informacij na spletni strani ni dovoljeno reproducirati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi blagovnih znamk so last podjetij.